Oostwaarts

Met het Noordzeestrand op loop afstand, een grote speeltuin vlakbij, en schitterend weer, hadden we ons nog wel wat langer kunnen vermaken op Juist. Maar na 1 dag besloten we gezamelijk met de Feeling van de familie, en de Clever 23 van kennissen door te varen naar Norderney.

Het weer was ronduit perfect, een prettig windje uit de juiste hoek, en vergezeld van een heerlijk zonnetje vertrokken we langs de prikkenroute over het Juister Wattfahrwasser richting het zeegat tussen de twee eilanden.

De track van Juist naar Norderney.

De track van Juist naar Norderney.

Tijdens dit tochtje werden letterlijk rondjes om ons heen gevaren door de familie, dit zorgde voor enige frustratie aan boord, waardoor we genoodzaakt werden het ‘geheime wapen’ uit de bakskist te toveren.

Jeanneau_fantasia_Halfwinder

Heerlijk, als de grote halfwinder zich vult met lucht voel je de boot tot rust komen, het grootzeil is op een ruime koers redelijk zinloos, en dus zeilden we heerlijk op alleen de halfwinder richting de haven van Norderney.

De haven van Norderney is, zeker in verhouding tot Port Henry op Borkum, luxe, nieuw, echter ook erg druk. Het was daardoor lastig een plek te vinden die nog niet was gereserveerd, maar dankzij de bemanning van de Clever en de variabele diepgang van de Fantasia vonden we werkelijk een prachtplek voor de Clever.

Daar werden we met de neus op het feit gedrukt dat ons jongste bemanningslid geen baby meer is, mevrouw werd namelijk uitgenodigd om mee te gaan naar de speeltuin, slik, eh, ja maar, zonder ons ? Gelukkig vonden we in het jongeste bemanningslid van onze achterburen een verantwoorde oppas, en lieten we voor het eerst onze kleine meid gaan, de glunderende oogjes toen ze een uurtje later terug kwam deed alle twijfels snel vergeten. Hele kleine meisjes worden ook een beetje groter …

s’avonds heerlijk gegeten in het havenrestaurant, met daarnaast de luxe speeltuin, de volgende 2 dagen het stadje bezocht, boodschappen gehaald, en aandachtig de weersvoorspellingen bestudeerd. Tot nu toe kan de vakantie in ieder geval niet meer stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *