Schade

Zowel in het Duits als het Nederlands klopt deze titel …

We hebben het bootje vorig seizoen keurig klaar gelegd voor de winterstalling, netjes de mast naar plat, de boel schoon en alle rommel uit de boot. Door een drukke periode met verbouwingen aan onze woning zijn we aan de boot niet echt toegekomen, de boot stond op de kant, en wat kan er dan gebeuren.

Nou, hoe het gebeurd is weten we nog steeds niet, maar er mist een best stuk lak van de zijkant van de boot, het lijkt alsof er iets met kracht tegen de romp is gebotst. Schade dus, op zich geen drama, de boot is vaarbaar, maar mooi is anders, er mist domweg een stuk lak van de boot.

Het probleem met herstellen is de kleur, de boot is door de vorige eigenaar in een zelfbedachte smurfblauwe kleur geschilderd, deze verf is er dus niet simpel bij te kopen, en kleurverschil zal dus altijd zichtbaar zijn. Het duurt dit jaar dus langer voordat de boot in het water ligt, erg jammer. Nienke stelde voor de hele boot over te schilderen, Johan dacht aan bijwerken en varen … resultaat is dat de boot nog steeds op de kant staat en het seizoen al is begonnen …

Achteraf blijkt de boot de (minstens) twee vorige eigenaren met één componenten lak overgeschilderd. Dat is prima, nadeel is dat het na een jaar of vier weer los begint te laten. En dat geldt dus ook voor het smurfjes blauw van Frya. De boot moet daarom overgeverfd worden, meest eenvoudig is om dit weer met één componenten lak te doen, goed glad schuren en waar mogelijk bijwerken en dan de juiste kleur er overheen rollen. Gezien de boot in het verleden altijd met een roller geverfd is, is spuiten zonde van het geld. Datzelfde geldt voor duurdere lak.

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *