Wad een tocht

Na 2 nachtjes Terschelling wordt het tijd om het zoute water te verlaten. We vertrekken aan het eind van de ochtend op ons dooie gemakje richting Kornwerderzand Bijna de hele armada is al vertrokken, het lijkt wel een file in de Slenk, maar wij besluiten door het Schuitegat richting het Inschot te varen, dat scheelt behoorlijk tijd, en dus kunnen we rustig aan doen.

terschelling_inschot

Dit blijkt een zeer goede keuze, we zeilen super relaxed tussen de grote charter ‘bruine vloot’ schepen. Vertrekken we nog met conservatieve zeilvoering ( 1 rif in het grootzeil en highaspect fok ) al snel staat er vol tuig op met zelfs een uitgeboomde Genua. Langzaam gaat de wind liggen, en lopen we de Senang voorbij.

Tijd om het geheime wapen nogmaals uit het vooronder te halen, eenmaal op de Genaker/halfwinder lopen we de rest vrolijk voorbij, waarop menig zeiljacht er de brui aan geeft en de motor bijzet. Het is deze dag bijzonder helder, waardoor er bijna onbeperkt zicht is, en de zon fel brandt, werkelijk een schitterende tocht zo door het ZuidOostRak.genaker_jeanneau_fantasia

In de namiddag sluiten we aan in de file bij de Lorentzsluizen ( Kornwerderzand), we laten de eerste overvolle schutting voor wat het is, en kunnen daardoor in een niet al te volle volgende schutting mee naar binnen. Zwager Willem blijkt reeds een plaatsje voor ons gereserveerd te hebben in de Makkum Marina, kijk dat is lekker binnenvaren.

De luxe haven van Makkum is altijd een fijne plek, de kids kunnen er leuk spelen, en alles wat een mens nodig heeft is op loopafstand. We liggen hier goed, al moeten we wel weer wennen aan de vele muggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *