Werk aan de winkel

Na een ‘winter’ lang verhalen lezen van vertrekkers die naar caribische eilanden zeilen en lange tochten over de wereld maken, begint het werken aan onze eigen droom steeds meer vorm te krijgen. JPD schuurt en lakt dat het een lieve lust is. Het roer is gerestaureert en in de anti-fouling gezet. Het ‘kajuitluik’ is zo goed als af en het enige losse plankje in de kuip is vervangen door een prachtig exemplaar van teakhout. Blij worden van een mooi plankje… Dat kan!

Als het weer mee zit, gaan we komend weekend aan de slag met het schoonmaken van onze dame. We twijfelen over de hogedrukspuit of gewoon een emmertje water en maar schoonborstellen. Hoeveel nieuwe anti-fouling willen we er op moeten smeren? Komende winter zal ze er toch weer voor korte tijd uit gaan. Ik twijfel nog over het lettertype voor de naam, nu nog Hansie, maar als ze weer te water gaat moet ze toch echt Frya heten. Tijd om plakletters te bestellen dus…

Zodra ze te water ligt gaat alles er uit en moet het plafond in de kajuit grondig schoongemaakt worden. Doordat niet alle naden van de kajuit goed sluiten is onze dame van binnen getransformeerd tot een vochtig hol. Werk aan de winkel dus. Schoonmaken, drogen en verven van het plafond. Het nu nog knalblauwe polyester wordt wit, maar dat is een zorg voor een paar mooie voorjaarsdagen.

Wellicht wordt het tijd voor een opknap/restauratie-topic op het zeilersforum…

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *