Ruik je de zee al?

Thuishaven – Snitsermar – Lauwersoog

Het is zaterdag 26 juli en als altijd vertrekken we later richting de boot dan gepland. De kat is logeren, de auto volgepakt, de koelkast leeg (oeps). We doen nog snel boodschappen en rijden dan naar onze thuishaven. Boot inpakken, water tanken … hebben we alles? Trossen los!

Klik!

We hebben alles dat we nodig hebben wel aan boord, dus zoeken we een Marrekriteplekje op het Snitsermar (Sneekermeer). We hijsen onze wimpel, die wegens twee slecht gemonteerde vlaggenlijntjes niet kan blijven hangen. Else gaat al snel op één oor en in de verte kunnen we een beetje meegenieten van de ballonfeesten in Joure. Het vakantiegevoel moet nog wat indalen.

Marrekrite plekje

Zondags vertrekken we op tijd. Lauwersoog of het Lauwersmeer zullen we wel niet halen, maar Dokkum moet toch te doen zijn? Leeuwarden blijft een gedoe, frustrerend. Op de motor varen we verreweg het langzaamst en al bij de tweede brug worden we met een snauw (‘doorvaren!’) van de colonne gescheiden. Daar hebben we de rest van de tocht door de stad last van: uren wachten.

Het gedoe en de onvriendelijkheid, het verpest een beetje onze tocht. Ondanks dat we toch mooi wat stukken hebben kunnen zeilen op onze ‘nieuwe’ zeilen. Bij Wyns varen we vlak langs het terras, waar onze buren blijken te zitten. Al twee dagen onderweg en zo dicht bij huis, het blijft gek. We doen het rustig aan zodat we bij Birdaard geen last hebben van de pauze in de brugbediening en lopen etenstijd Dokkum binnen.

Dokkumer EeWe vinden een ligplekje waar we, met een beetje hulp, precies passen. ‘Jullie zeilers komen ook altijd zo laat binnen’, horen we. Else speelt wat op de wal en de volgende ochtend lopen we nog even naar de Action voor wat laatste boodschappen. Else is de rest van de dag zoet met het theeserviesje dat ze er uitzocht. Geen kind aan.

Dokkum

20140728-welkom-in-Dokkum

We vervolgen onze reis naar Lauwersoog. Na een dag varen met tegenwind komen we aan, we zoeken een plekje bij ‘Het booze wijf’. Daar liggen ook de Feeling en de Clever waarmee we onze reis zullen vervolgen. ‘Het booze wijf’ is een haven waar vooral platbodems liggen. De haven ligt bij de plaza van een grote camping en dat heeft zo zijn voordelen qua winkels en vermaak.

Knutselen

Onze dochter wordt al groot! Else (3,5 jaar inmiddels) gaat voor het eerst met de andere kids (van 11, bijna 8 en 4,5) mee naar het animatieteam. De eerste avond houdt ze het slechts tien minuten vol, toch wel spannend, maar ’s ochtends bij het knutselen vermaakt ze zich prima. We blijven twee nachten, dan roept het Wad!

Bijboot, Lauwersoog

Het Wad roept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *