Seizoen 2021 – vakantie

Na de zomer 2020 leek de boot mij nog ideaal als Corona vluchtplek, en had ik echt het voornemen om elk vrij moment op het water door te brengen. Het dieselkacheltje is beter geïnstalleerd, de impellerpomp vervangen en het bootje lag er netjes en vaarklaar bij.

Echter doordat mijn ogen hard achteruit gaan, en omdat vanwege de Corona er op dit moment geen operaties plaatsvinden, wordt het steeds lastiger om auto te rijden laat staan varen. Als het weer dan ook nog niet echt meezit blijkt er achteraf weinig tot niets van de voornemens terecht te zijn gekomen.

De boot is, vooral vanwege de helmstok, ook niet heel geschikt als solo zeilboot, dus heb je eigenlijk per definitie een 2de volwassene nodig, ook vanwege het navigeren op het wad zijn een paar extra ogen welkom.

Het gevolg laat zich raden, geen ene meter meer gevaren sinds vorig seizoen.

Maar goed, Juli, 3 weken vrij met de kids. Gelukkig kon mijn 20jarige neef opstappen voor een weekje, en zodoende voor het eerst weer ff het wad op, vanwege het gedoe met testen en vaccinatiebewijzen op het laatste moment gekozen om eens NIET naar Duitsland te varen, maar een rondje Ameland-Terschelling-Harlingen-Leeuwarden-Dokkum te doen.

De haven van Ameland is flink aangepakt, de steigers zijn een enorme verbetering, echter was het jammer te ontdekken dat Piet Piraat en het bijbehorende speeltuintje zijn ingeruild voor een hippe tent.

Voor het eerst sinds een paar jaar ook weer eens Terschelling aangelopen, alwaar een zus van me ook reeds lag met de boot, waardoor we mooi naast elkaar konden liggen.

Vanaf Terschelling via het Schuitegat naar Harlingen gevaren, alwaar mijn opstapper van boord moest ivm werk.

Vervolgens door gevaren naar Leeuwarden, en overnacht in de Prinsentuin. De volgende dag richting Dokkum, en de laatste dag het laatste stukkie naar de thuishaven in Oostmahorn.

Dit was goede timing, want reeds voor vertrek had ik via de havenmeester gehoord dat er een mobiele zeilmakerij aanwezig zou zijn. En laat de stiksels van zowel de huik als de buiskap nu echt versleten zijn.

De laatste dag samen met de kids de boot lekker afgespoeld en schoongemaakt, terwijl “zogestikt” de stiksels vernieuwde, super !


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *