Baby aan boord (2)

Nu we de Fantasia zeilen, zijn we al veel eerder in het seizoen fanatiek! Wat een genot, stromend water aan boord en stahoogte… Ik vind het heerlijk om gewoon alleen al op de boot te zijn. Een drijvend huisje. Het paasweekend zijn we elke dag aan boord geweest en ook afgelopen weekend reden we beide dagen naar de Galamadammen. Kleine meid ingepakt, spullen mee en gaan! Else begint steeds meer te wennen aan het varen. Het lijkt alsof ze ’s nachts al haar ervaringen verwerkt en dan de volgende dag gaat het weer beter.

We moesten even zoeken naar wat voor haar het fijnst is. Maar inmiddels blijkt dat de kinderwagenbak mee gaat en die in de punt. We draaien haar dan tijdens het zeilen steeds met haar rug tegen de zijkant van de bak die op dat moment naar beneden hangt (zo ligt ze met haar buik alsnog omhoog). Zondagochtend flinke wind (20 knopen en windstoten tot ruim 27 knopen) en lekker gezeild. En de kleine meid? Die lag heerlijk te slapen!

Slapen aan boord

Zaterdag wilde Johan de boot eerst goed zeilklaar maken. Bij Gaastmeer een ligplekje opgezocht, naast zwager en schoonzus in hun mooie Feeling. Buiten een schaduwplekje gemaakt voor Else (dekbed op de grond in de kuip, lakentje en knijpers voor een baby-bimini) en ze lag heerlijk te spelen, euh … slapen!

Getagd , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *