FF checken…

Na het akkefietje vorig seizoen, waarbij het boegbeslag niet goed bleek te zijn, had ik ook mijn twijfels bij de voorstag. De vorige eigenaar heeft de voorstag ingekort, en een fokroller geinstalleerd, omdat de zeilen daar echter helemaal niet voor geschikt zijn ( doorgelatte high aspect ) en het systeem slecht functioneerde, had ik al besloten die roller weer te verwijderen.

Vervelende bijkomstigheid was dan, dat de voorstag te kort werd, tijdelijk heb ik daar een extra spanner tussen geplaatst, maar dit was een geknutselde oplossing. Hoe de voorstag in de top van de mast vastzat wist ik niet, de mast is er deze winter ook niet af geweest. Om de voorstag te kunnen vervangen, en een goede nieuwe te kunnen laten maken, was het nodig de mast te strijken, dit hebben we ondanks het @#$^weer afgelopen weekend gedaan.

En dat was maar goed ook, de voorstag bleek in de maststop bevestigt te zijn met 2 volledig kromgetrokken harpjes, en de fokrolwartel zat slechts aan 1 kant vast … brrr … daar wil je de zee niet mee op … Met moeite de hele boel verwijderd, en nu klaar om naar de tuiger te brengen, hoop aankomend weekend een nieuwe te kunnen monteren.

Omdat de mast er toch af moest, ook maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om de buiskap mee naar huis te nemen  voor een wasbeurtje, en nu de boel plat ligt is het wellicht ook mogelijk een windex te monteren, en de ontbrekende spinakerval door de mast te trekken … maar dat is niet essentieel voor de zomer … alhoewel een extra val in de mast natuurlijk wel erg fijn is voor de halfwinder.

Heel ander bootje zo :

Getagd , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *