Vakantie 2019 Deel II

In Leeuwarden werd het jongste bemanningslid door z’n moeder opgehaald, en zodoende kon ik de tweede helft van de trip richting Oostmahorn voortzetten met mijn dochter van 8.

Een mooi tochtje, ondanks dat ik het al heel vaak gevaren heb, en het gesodemieter bij alle bruggen.

In het Dokkumerdiep, zag ik bij de Feeling 326di vol tuig omhoog gaan, terwijl ik slechts op een fokje zeilde … tja … het , natuurlijk moest ik ook het nieuwe grootzeil hijsen. En zo zeilde ik met vol tuig door het smalle Dokkumerdiep.

Dat is solo ( ok ok dochter van 8 was ook aan boord ) toch wel even spannend om de hele boel bij het naderen van een brug snel naar beneden te krijgen op een dusdanige manier dat je veilig voor de brug kunt wachten.

Eind goed al goed, Lauwersmeer was tegenwind, en het werd al laat, dus op de motor het laatste stuk richting Oostmahorn en de bootjes aan de passantensteiger van jachthaven Lauwersmeer geknoopt en snel naar huis.

De dagen daarop alvast wat boodschappen gedaan, en nog een dag lang bootmakelaartje gespeeld in verband met een bezichting van mijn zuster haar Feeling 416di die te koop staat !! ( TOPTIP ) , zelf waren ze in de UK om hun nieuwe Feeling 44di op halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *