Waren we ooit eerder zo vroeg?

Ons jachtje lag vroeg in het water dit jaar, dus we genieten met volle teugen van het prachtige voorjaar! Het Paasweekend was het nog wat koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Doordat ik train voor de halve mar-athon zijn we niet elk vrij moment aan boord, maar inmiddels hebben we al drie mooie zeilweekenden achter de rug.

20140421-paasweekend-overvarenGrou – Starteiland Sneek – thuishaven

Boot overvaren in het Paasweekend! Van onze winterstalling in Grou naar het Starteiland om daar de volgende dag kijkje te nemen bij de wedstrijden van neven Sander en Marijn. Daarna ’s middags lekker relaxed (ietwat lui, op de fok) zeilen naar onze thuishaven.

20140525-konijneneiland

Thuishaven – Konijneneiland – thuishaven

Op zondag 18 mei liep ik de 10km van Loop Leeuwarden. Het eerste warme weekend dus niet gezeild, wel met vrienden gevaren. Gelukkig was het een weekend later weer prachtig! Op onze halfwinder zijn we rustig naar het Konijneneiland gezeild, daar met de schoonzussen en hun gezinnen van de zon genoten. Else is niet bang voor het water…

20140601-gaastmeer-heech

Thuishaven – Gaastmeer – Heech – thuishaven

’s Ochtends even shoppen en ’s middags naar de boot. We waren de vrijdag na Hemelvaart beide vrij. Ik verplicht en Johan dankzij ons voornemen om Marifonie te halen, maar ik vergat ons in te schrijven voor het examen. Gelukkig lekker weer en een mooi weekend om naar de boot te gaan! Op een Marrekriteplekje aan het Gaastmeer troffen we zwager en schoonzus. Dankzij hen aten we pannekoeken. Wat spelevaren met rubberboot en optimist en de volgende dag naar Heech. Daar in passantenhaven ‘Heegerwal’ overnacht, altijd een mooi plekje. En op de terugweg voor het eerst dit jaar vol tuig! Genua en grootzeil dus.

Tot nu toe liet de wind het wat afweten, maar bij de kleine afstanden die we aflegden maakt dat eigenlijk maar weinig uit. Waren we ooit zo vroeg in het seizoen al aan het zeilen? Misschien toen we nog met z’n tweetjes waren? Maakt niet uit, heerlijk is het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *