Wennen

Dat is wel even wat anders zeg, een dreumesje aan boord! Maandag, koninginnedag, was het zover: heerlijk weer dus met z’n drietjes aan boord om onze Jeanneau over te varen van de winterstalling naar de vaste ligplek. Van Grou naar Koudum, dus best wel een tocht. Spullen pakken, vertrek, inladen: alles ging voorspoedig. Johan redt zich prima in z’n eentje, dus ik kon mij grotendeels richten op Else. Else is nu 13,5 maand en kan staan en lopen met ondersteuning. Ze klimt nog niet, dus de kuip was een mooie speelplek. En al snel was het tijd voor haar slaapje, ze moest even wennen aan haar slaapplekje in de travelcot van Deryan die mooi in de punt past. Maar ze sliep als een roosje!

Heerlijk, echt genieten om weer aan boord te zijn en dat weer! Wat een cadeautje. Eenmaal wakker en terug in de kuip vond Else het allemaal wat minder leuk. Huilen, jengelen … veeleisend was ze! Maar voor ons was het zoeken naar wat ze nou eigenlijk wilde. Eten, drinken, spelen, opgetild worden? Ze is nog wat klein voor het zwemvest, dus echt lekker zitten kon ze niet. Uiteindelijk een prima tocht gehad, maar je voelt je toch wat opgelaten als je dreumes woedend staat te huilen aan boord. En zo sneu, want normaal vermaakt ze zich altijd prima.

Nu terug kijkend denken we dat het beter wordt zodra ze de boot wat meer (her)kent. Ze moet normaal ook altijd even wennen als ze op een onbekende plek is en van vorig seizoen kan ze zich natuurlijk niets herinneren. Daarbij moeten wij ons aanwennen om haar binnen te brengen als we gaan aanleggen of door een sluis moeten. Of misschien dat de Ikea Antilop kinderstoel een oplossing biedt, maar daar moeten we nog extra pootjes bij maken. En duplo aan boord, zodat ze zichzelf in de punt goed kan vermaken. Een ideale box is dat trouwens, doordat onze punt afgesloten wordt met de rugleuning van de bank.

Al met al was het wel heerlijk om weer aan boord te zijn, dus we kijken nu al uit naar meer weekenden met van dat prachtige weer!

Getagd , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *