Zeilenmetdemotorplankgas

Afgelopen weekend heerlijk zomerweer, na een leuke open rit met ons mazdaatje kwamen we in de buurt van de haven. We lieten in verband met prachtige weer het dak van de auto gedeeltelijk open, en besloten een stukje te gaan varen.

Zo belandden we in de namiddag in de buurt van Eernewoude, waar we familie tegenkwamen. Gezellig een borrel gedronken en de tijd vergeten, een blik in de almanak deed ons beseffen dat we de thuishaven niet meer konden halen omdat we de bruggen niet meer bediend werden. We moesten dus overnachten op de boot, geen probleem natuurlijk, heerlijk geslapen en met een mooie blauwe lucht weer opgestaan.

Aan het einde van de ochtend begon de lucht echter te betrekken, een korte blik op buienradar.nl en het weerbericht gaf een wijziging in plannen ( of het ontbreken daarvan ) hagelbuien, onweer en windstoten werden voorspelt, geen probleem voor de boot, maar de auto stond nog in de haven met het dak eraf. Gezien er het hele weekend geen zuchtje wind stond, hebben we de terugweg naar de haven plankgas op de motor gevaren, achteraf ruim op tijd voor de buien,maar goed, better safe then sorry.

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *