2016: shoppen op Föhr

Het is maandag 25 juli, onze tweede vakantieweek. We hebben de dag goed besteed op Amrum, nog even boodschappen gehaald in Witdün en dan is het tijd om de trossen los te gooien. We werpen nog één keer een blik op de Feeling 346di die achter ons ligt … mooi schip! Als we langer gebleven waren hadden we nog even binnen gekeken. Geen tijd: we gaan naar Föhr!

We gaan HARD
Hier op het Nord-Friesische Watt blijven we ons verbazen over de weidsheid. Veerboten varen af en aan, maar we hebben ruimte zat. Met de wind in de rug besluiten we dat het allemaal wel wat sneller kan. We hijsen ons rood-gele wapen, de gennaker. Die zullen we bij een volgende boot nog wel missen… En we gaan HARD. Wyk auf Föhr komt snel dichterbij. En terwijl Johan snel printscreens van Navionics maakt (8 knopen!), begint onze Fantasia uit het roer te lopen. Overtuigd… We hijsen het grootzeil, zodat we de gennaker daar achter weg kunnen laten vallen. Even hebben we onze handen vol aan boord. Dan, als de zeilen opgeruimd zijn, op de pruttel het laatste stuk richting jachthaven. De Senang die we eerder achter ons lieten, ligt al in een box.

Luxe, netjes en alles op loopafstand
We vinden zonder moeite een plek in de zeer nette en rustige Marina van Wyk auf Föhr. Het is de meest luxe jachthaven in deze hoek, aldus Jan Werners Noordseeküste 2. Strakke drijfsteigers, waarvan er één gereserveerd is voor passanten. Achterin het havencafé op de dijk keurige sanitaire voorzieningen. Allemaal prima geregeld. Het centrum en de boulevard van Wyk auf Föhr op loopafstand en op het bedrijventerrein naast de jachthaven twee grote supermarkten.

Deense invloeden
We boeken twee nachten op dit eiland. Föhr is een agrarisch eiland en erg vlak. Het mist de typische witte duinpartijen die de andere eilanden wel hebben. Omdat we geen fietsen aan boord hebben zien wij dit jaar weinig van de eilanden, dus de eilanden met jachthavens direct in of bij een dorp zijn voor ons het fijnst. Op Föhr vallen we met onze neus in de boter. Echt een aanrader! Wyk auf Föhr heeft een gezellig centrum. Mijn focus ligt dit jaar op kinderkleding, heel gek. En in de boetiekjes zijn duidelijk ook Deense invloeden te zien, leuk leuk!

Na twee nachten Föhr zetten we de wekker. We willen op tijd door naar … Sylt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *