Ameland

Route / Afstand : De tocht naar Ameland is bijna zonder uitzondering best lang. Tussen Terschelling en Ameland liggen altijd zeehonden op een zandbank.

De haven van Ameland bestaat uit 1 lange passanten steiger, bij drukte ontkom je dus bijna niet aan “stapelen” of te wel dubbel liggen. Diepgang van de haven is geen issue, aan de lange steiger is voldoende diepte ( ca 180 tot 200 cm ). Voor de haven ligt wel een drempeltje, en moet goed op de prikken worden gelet.

+De haven heeft een speeltuin en een prima restaurant ( Piet Piraat ) wat ook erg geschikt is voor kinderen. Het dorp is te belopen, er is voldoende openbaar vervoer. Ook is er een mooi natuurcentrum met veel educatief verantwoordelijke bezigheden voor de kinderen.

– De haven ligt niet erg beschut, dus met slecht weer kan het hier goed tekeer gaan en is het niet aantrekkelijk om de wandeling over de Pier naar het dorp te maken. Fietsverhuur en Busstation op de pier/haven is dan wel een groot voordeel. Strand is niet op loop afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *