Back to the future …

Het werkt! Nu nog een zooitje

Het leek me best te doen, romantisch bovendien, een olielampje, net als vroeger. Wat moet je nu met al die nieuwerwetse zooi op een oud zeiljachtje, al eeuwen zeilt men immers de wereld rond zonder die zaken. Afgelopen seizoen echter, hoe kort dat voor ons ook geweest is, beviel mij dit niet zo goed. De telefoon was snel leeg met GPRS aan, de laptop accu bleek kapot, en boven alles, een olielamp stinkt en walmt enorm.

Kortom: elektronica moest er komen. LED verlichting, een omvormer, navigatie verlichting, wifi, een schakelpaneel, etc, etc. Maar dan wel low budget uiteraard. In een 2dehands bootonderdelenwinkeltje vond ik eind vorig jaar al een schakelpaneeltje voor weinig, een Victron omvormer van 12v naar 220v had ik al jaren in mijn oldtimertje zonder dat hier nog nut voor was en LED verlichting haal je tegenwoordig voor een prikkie bij de bouwmarkt. Sowieso is gebleken dat zaken bij botenwinkels enorm duur zijn terwijl identieke producten bij een bouwmarkt of campingwinkel betaalbaar zijn.

Vandaag een accubak geplaatst (het moet wel veilig) een hoofdstroomschakelaar aangesloten, het schakelpaneel onder spanning gezet en getest of de LED verlichting met de afgeknipte adapter nog steeds zou werken. Ja dus…

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *