Bijbootje.

Omdat de verveling bij mij nogal snel toeslaat, en we nu de kleine meid wat groter wordt vaker aanleggen bij een marrekrite plekkie, toch maar besloten op zoek te gaan naar een bijbootje.

Na wat speurwerk blijkt dat de meeste low-budget rubberbootjes geproduceerd worden door de Jilong plasticfabriek in Shanghai, die worden dan onder verschillende merknamen op de markt gebracht, waarvan een van de bekendste Z-ray is.

Op de Duitse Ebay, vond ik echter een aanbieder van dezelfde bootjes onder de merknaam “viamare”, verkocht door de firma Via-Nova Gmbh, ┬ábiedingen waren zonder reserve, dus in theorie kun je de boot winnen voor 1 Euro. Op hemelvaartsdag maar eens een poging gewaagd, en op diverse bootjes geboden, uiteindelijk een bieding gewonnen en zo voor ruim onder de 200 euro een leuke rubberboot op de kop getikt.

Het bootje wordt verkocht als viamare 250t ( tender ), is gelijk aan de Z-ray IV 300, weegt zo’n 31 kilo en heeft een airdeck bodem, dus is volledig opblaasbaar. Nadeel is dat er slechts 3 a 4 pk achter mag, voordeel is dat het een mooi compact pakketje is wanneer je de lucht er uit laat lopen.

Samen met een 3pk Yamaha Malta van 17kilo die ik op marktplaats vond is dit een leuke aanvullen van de vloot. In ieder geval is de jongste matroos er erg blij mee.

Eerst droog oefenen :IMG_1876_1920

 

Daarna, het echte werk :Else_Viamare_250t_in_kletsefeart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *