‘Een enorme gouden waaier’

‘Een enorme gouden waaier’

boot holland

Boot Holland 2016

Samen met vrouw, kleuter en baby. Prima dagbesteding met dit #@%weer ! Bijna alle afgelopen jaren ook geweest, we wonen vlakbij dat scheelt. Voor mijn gevoel minder sloepen, maar uiteraard bestaat het grootste gedeelte van Boot Holland wel uit motorboten. Ook dit jaar naar mijn idee minder kleding, en minder techniek qua navigatie apparatuur etc … maar dat is een gevoel, niet feitelijk gechecked.

De “zeilbotenhal” was dit jaar levendiger dan voorheen, vooral doordat er een SUPbaan was, een Kitesurf stand en nog wat zaken die wat reuring gaven, blikvanger was natuurlijk de Delphia 46, wat best een heule grote boot is als je er naast staat.

Interessant was de Balt 27, een 27 voets Pools Kielmidzwaard jachtje, omdat ik zelf ook een 27 voets kielmidzwaard jachtje heb (Jeanneau Fantasia), even binnen gekeken. Tja, leuk bootje, veel praktische ruimte voor z’n maat, super weinig diepgang, leuk bootje voor op binnenwater en vakanties met klein gezinnetje. zou er minder graag mee onder wat minder goede omstandigheden groter wat er mee opgaan, zag er wat lichtgebouwd uit, hoog vrijboord, relatief smal, vermoedelijk weinig balast etc.

Verder was er een verplicht bezoek aan de KNRM, omdat dochter van 4 trots haar “jonge redders pasje” wou laten zien, helaas stond er niet echte reddingsboot, zoals in het verleden wel eens het geval is geweest.
Daarnaast nog een praatje gemaakt bij de wadvaarders / Nautin, en daar gesigneerd boek “handboek varen op de waddenzee” gekocht.

De “zeilbotenhal” is altijd een beetje anders, het is jammer dat de interessante, maar wat amateuristische, initiatieven een beetje in een uithoek zitten, waardoor mensen niet geneigd zijn daar te blijven, maar doorslenteren of die hoek helemaal overslaan. Wij zijn een stel met jonge kinderen, maar zien de vergrijzing behoorlijk toeslaan, zeker op het Oostelijke wad, het is jammer dat een club als de wadvaarders dan naast (overigens prachtige) antieke schepen en scheepsmotoren, de botterclub, en nog wat stands staan die een gemiddeld jong publiek minder aanspreken. Je ziet ook bij de klasse eenheden, dat alleen de mensen die daar al reeds iets mee hebben even komen kijken, de rest loopt gewoon door. Hoop dat in de toekomst er bijvoorbeeld wat horeca komt in zo’n hoek, en bijvoorbeeld de stand van een bedrijf als “het Harpje” waardoor het wat meer leeft.

Uiteindelijk op de stand van Boatmax nog een wierfiltertje gescoord (beursaanbieding), een prachtig boek over de Oostzee gekocht (ambitieus moet je blijven) en verder genoten van de opmerkingen van een 4 jarige op de “botenshow”. ( bij de wadvaarders : “kijk schatje, dit is een kaart van alle eilanden” > ” oh ? waar is Curacao dan ?” … uh… ,”KIJK PAPPA een enorme gouden waaier !! > Ja dat is een prachtige schroef ;-) ” etc …

Het verbaasde ons dat we nog nooit zo lang op de beurs zijn geweest, kortom, geen minuut spijt gehad, lieftallige wederhelft zit al weer vol zeilplannen, mijn kluslijst is weer langer geworden, en de kleuter deed de ogen dicht met de opmerking “ik ga dromen over de botenshow !!” …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *