De laatste mooie dag van het jaar

1 Oktober, ineens een bloedjemooi weekend, zit je dan op zaterdagmiddag in de achtertuin te zweten … wat doen we hier vroegen we elkaar … een half uurtje later zaten we in de auto, haastig bij elkaar gepakte tassen achterin.

18:00uur de boot vaarklaar en de touwtjes los, op naar de Leijepolle in de Fluessen, hier lag familie ook reeds te genieten van het weer. Terwijl de zon onderging legde we het bootje op het laatste vrije plaatsje in het kleine kommetje vast.

Een paar biertjes later, vroeg de kooi ingedoken, het voorgenomen rustige nachtje werd echter verstoord door een ware muggenplaag, tja windstil, warm en een zeiknat eilandje, recept voor slapeloze nachten dus.

De aanblik van het eilandje s’ochtends, gehuld in mist en dauw, deed de korte nacht echter vergeten. Al gauw werd het warm en verdreef de zon de mist, met een aangename temperatuur tot gevolg.

Hierna een poging gedaan de schade aan de punt provisorisch te repareren zodat we die dag nog een stukje konden zeilen. Dit strandde echter door gebrek aan puf en materiaal. Rond het middaguur richting de Kuilaard gevaren, een terrasje gepakt, en uiteindelijk om 16:15 rustig aan terug richting huis.

Nu gericht zoeken naar een plekje voor de winterstalling.

Getagd , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *