Harde woei

Terwijl er mensen zijn die drie topics op het zeilersforum wijden aan de oversteek van Harlingen naar Terschelling (respect voor mannen die voor hun onzekerheid uit komen), twijfelen wij over de tocht van Ameland naar Schiermonnikoog. Drie wantijen, dus het komt precies met de timing. Op Ameland is het weer vandaag omgeslagen van rustig naar stormachtig. Op de voorspellingen voor morgen is geen pijl te trekken. Ze worden elke paar uren bijgesteld en Windguru heeft het zelfs over windstoten van 41 knopen.

De puzzel met getijden leerde mij dat we morgen uiterlijk om 7.00 uur los zouden moeten, willen we een relaxte tocht naar Schier maken en met genoeg water onder de kiel de haven binnen lopen. Maar is de tocht leuk met 5/6/7 Bft? Eigenlijk niet he. Zouden we met z’n tweetjes zijn, met deze zelfde boot, dan stond de wekker ongetwijfeld. Maar nu hebben we een dreumes aan boord. En vijf uren varen gaat prima, maar bij vertrek om 7.00 uur betekent dit dat we onderweg ontbijten, fruithappen, spelen, ochtendslapen en lunchen. Dat naast de zeehonden die we willen zien en een boot waar we onze handen vol aanhebben… Tsja.

We willen zeilen! Maar met onze kleine meid moeten we soms verstandige keuzes maken. Dus we schenken nog een Amelander kruidendrank in en besluiten dat we de wekker niet zetten. Verwaaid op Ameland, morgen weer een dag en hopelijk overmorgen weer een zeildag. Eén voordeel: dan kunnen we de wekker weer een uurtje later zetten. Leve de getijden.

Getagd , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *