Hoe kom je er op

Al aan het begin van het watersportseizoen 2007 besloten we dat we na dit seizoen iets meer luxe wilden dan de sportieve Flying Arrow Spanker. Een open zeilboot is leuk, maar het bleef bij dagjes varen en mooi-weer-zeilen. We wilden meer comfort en eens op vakantie met de boot. Voor het seizoen 2008 wilden we een klein kajuitzeiljachtje dat indien nodig ook alleen te zeilen zou zijn.

Op een druilerige zondag in augustus waren we onderweg naar de haven in Terhorne om te gaan zeilen met de Balder (Flying Arrow Spanker). De lucht werd grijzer en dreigender, de golven op het Snekermeer kregen schuimkoppen. Misschien toch maar niet zeilen, nee toch maar niet. We reden door naar Akkrum, bootjes kijken in de haven. Op de steiger bleven we beide bij een jachtje staan. Beide bij een andere.

“Hé, dit is een leuke boot!” “Nou kijk, ik vind dit wel wat!” Het bleken twee dezelfde kajuitzeiljachtjes. De camera met telelens kwam er bij en we schoten een plaatje van de typeplaatjes in de kuip. Een rode en een blauwe Jouet Sheriff. De lengte was goed, de breedte was goed, de kajuit leek ruim. Het begon zowaar een beetje te kriebelen. Oei. En we hadden nog zo afgesproken om ons niet op één type boot te fixeren.

Nerds als we zijn, kropen we bij thuiskomst direct achter de computer. Lang leve google. Meeste informatie en veel foto’s vonden we op sheriff600.nu. Een Nederlands forum voor Jouet Sheriff bezitters bleek helaas al zo goed als uitgestorven. Langzaam aan werden we verliefd. Gelukkig bleek de Jouet Sheriff betaalbaar. Marktplaats en google werden uitgeplozen in onze zoektocht naar dé Sheriff.

Via google vonden we haar op marktplaats. Zonder prijs en in een onopvallende advertentie. We maakten een kijkafspraak en annuleerden deze toen er in dezelfde week opeens nog drie sheriffs te koop aangeboden werden. Na enig uitzoekwerk bleek de eerste toch de beste, we maakten opnieuw een afspraak en op zaterdag 22 september zagen we haar voor het eerst.

En ze was mooi… Bij de eerste blik was ik om. Johan stelde de goede vragen en na een paar uur waren we er eigenlijk wel uit. Hebben! In de volle zon in haar thuishaven bij Rijpwetering (aan de Kagerplassen) spraken we af haar de volgende week op te komen halen om haar over te varen. Met een glimlach van oor tot oor reden we terug naar Friesland. Een eigen kajuitzeiljacht! Ons eigen kajuitzeiljacht!

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *