Kinderreddingsvesten

[Blog aangepast na correctie en tips van Monique, bedankt!]

Onze kleine meid heeft twee zwemvesten. De Helly Hansen Baby Safe (5-15 kg) en een Nemo vestje van Lalizas (10-20 kg). Ze is op moment van schrijven 13 maanden jong en ongeveer 10 kilo zwaar. Komend seizoen kunnen dus beide vesten prima aan.

De HH houden we aan boord, want die zal ze dragen als ze aan dek is tijdens het zeilen/ varen. De Lalizas hangt thuis aan de kapstok. Pake en beppe (grootouders) wonen aan het water, daar komt een zwemvest dus ook van pas. Een bezoekje aan een willekeurige haven en meer van dat soort gelegenheden: we willen dat ze went aan het dragen van een zwemvest/ reddingsvest nu het eerste zwemdiploma voorlopig nog niet in zicht is.

Meer informatie:
>> Meer weten over reddingsvesten voor kinderen? Lees dan de informatiepagina op kidswatersport.nl.
>> Pagina met overzicht van Europese normering van reddingsvesten en drijfhulpmiddelen.

“(…), zijn kinderreddingsvesten een geval apart. Reddingvesten voor gebruikers onder de 30 kg lichaamsgewicht behoren systematisch tot de 100 Newton categorie. Of men nu op open zee vaart of aan de kust, de CER norm erkent de absolute noodzaak om kleine kinderen uit te rusten met zelfopgerichte reddingvesten voorzien van reflecterend materiaal en handgrepen of lussen waaraan de kinderen kunnen worden opgetild.” (bron)

Reddingsvest i.c.m. een zwemluier
Waar zouden we nog zijn zonder twitter? Ik las op de site van Kids Watersport dat een reddingsvest het meest betrouwbaar is in combinatie met een zwemluier. Prima, zo’n uitwasbare zwemluier, maar om nou tijdens de vakantie twee weken lang zwemluiers te moeten wassen? Mwoah… Ik vroeg Ellen Groenveld van Kids Watersport via Twitter om tips:

Getagd , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *