Medemblik

Wat een cadeautje, die zomer van vorige week. En dan ook nog drie dagen weekend… Heerlijk! De boot is er eigenlijk nog niet klaar voor, maar de vakantieperiode komt dichterbij dus tijd voor een nachtje aan boord. ‘Zullen we anders maar gewoon twee losse dagen zeilen’, besloten we zaterdag. Maar zondag gooiden we toch een dekbed achterin de station en gaan met die banaan.

Heech is leuk voor een dagje, maar voor deze twee dagen werd Medemblik het doel. Lekker zeilen op het IJsselmeer. Eenmaal op de pruttel aangekomen in Stavoren, had het kleine briesje plaats gemaakt voor een stevige 4 Bft. Twijfel. Maar ja, inmiddels door de sluizen (druk!) en we konden Medemblik al bijna zien. Toch de zeilen omhoog en gaan! Else sliep al, dus de Travel Cot goed gezet in de punt en omhoog die zeilen! De kleine meid sliep door tot we bijna bij Medemblik waren.

Onze kuip is wat klein om de kleine meid erbij te hebben bij het neerhalen van de zeilen en het aanleggen en zo. Dus rozijntjes als zoethoudertjes, Duplo erbij en mevrouw heeft benedendeks heerlijk zitten spelen. Konden wij ondertussen de havenmeester bellen (zo gaat dat in het Regatta Center blijkbaar, na 15.00 uur), plekje opzoeken, aanleggen etc.

Zaterdagavond nog een pan met home made bolognese saus staan maken, dus het eten was snel klaar en heerlijk. Volgens ‘Kinderen aan boord’ is het Regatta Center een ideale haven voor kinderen, maar de speeltuin is niet berekend op 1-jarigen. Kinderboerderij was wel toegankelijk, dus zondag voor vertrek nog even met de kleine meid bij de eenden, ganzen en pauwen gekeken.

Maar belangrijkste: het went! Het was leuk, voor ons en ook voor onze jonge dame. En dat Regatta Center dat we met onze Jouet zo vreselijk vonden, dat is met een iets groter jacht opeens een hele leuke haven. Super geholpen toen we, terwijl ik stond te koken, opeens een box moesten verschuiven. Helemaal top!

Getagd , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *