Mei vakantie 2017

 

Weken van te voren reeds gepland, een weekje vrij met de “meivakantie”, heerlijk vooruitzicht, en eind april kan het al heerlijk zijn op het water.

Dat was dus een flinke tegenvaller, de Eowyn is (nog) niet voorzien van een kachel, en we hebben 2 kindjes aan boord wat de drempel nog een wat hoger maakt. Na een paar dagen thuis om gehangen te hebben toch maar de spullen in gepakt en op de donderdag alsnog richting de boot, die middag zeilden we naar Kornwerderzand, maar omdat de sluis niet erg meewerkte en het toch wel wat laat werd zijn we die nacht in Makkum gebleven. Gelukkig heeft Marina Makkum stopcontacten en wij electrische kacheltjes, want het was best fris die nacht.

De volgende middag met het tij mee naar buiten en de keuze gemaakt voor Texel, dit is ongeveer het enige waddeneiland wat we nog nooit op eigen kiel hadden bezocht, de hele route was mooi bezeild en door de stroming liepen de snelheden op tot zeer ruim boven de 8 knopen, wauw, dat is lekker zeg ! Wel was het een erg koud tripje, en bij gebrek aan serieuze zeilkleding blijkbaar toch een koutje gevat.

De zaterdagochtend wat rondgeslenterd door Oudeschild en in de middag met windstil weer vertrokken richting Kornwerderzand, eenmaal in de buurt kregen we bericht dat de brug niet draaide en we dus niet geschut konden worden, oei, hoe sneu is dat, we moeten een stopcontact hebben want de temperatuur zou die nacht wederom zakken tot om en nabij het vriespunt, dus doorgevaren richtting Harlingen.

Daar wachtte een verassing, bij het binnenvaren van de Noorderhaven werden we begroet door de vorige eigenaren van de Eowyn. Leuk en informatief om weer even bij te praten.

Zondag bleek de brug weer te passeren en vertrokken we met een knappe 5bft richting Kornwerderzand, alleen op de Highaspect fok, super scherp aan de wind liep de boot fantastisch, de schutting verliep chaotisch, door de sterke wind lagen diverse boten dwars in de sluis, eenmaal op het IJsselmeer bleek de koers richting Workum pal tegen de wind in te zijn en omdat we al aan het inpakken waren besloten dit laatste stukje op de motor te doen, tot groot vermaak van ons jongste bemanningslid die bij elke golf die over het dek rolde enthousiaste geluiden liet horen. 

We hebben weer veel geleerd dit tripje, voor het eerst echt gezeild met de high aspect fok, voor het eerst met +5bft gevaren en we weten dat we gaan sparen voor een diesel kachel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *