Nieuw seizoen voor de deur.

Vanwege het slechte weer, en veel drukte op ander terrein, bleef de boot er een beetje bij. De keren dat ik even tijd om naar het bootje te gaan bleek het te regenen of te stormen.

Maar afgelopen zaterdag leek het droog, dus gewapend met 50 meter stroomkabel, een poetsmachine en voor een fortuin aan Riwax poets middel richting de boot. Vorig jaar had ik de boot getracht te poetsen met autowax en Plastico, maar dat is niet of amper te verwerken met een poetsmachine, waardoor ik er in totaal bijna 3 dagen over heb gedaan om het ding netjes te krijgen. Met de RS04 en RS08 van Riwax was ik echter in 3 uurtjes klaar.

Als een keutel in de maneschijn :

Jeanneau Fantasia 27

Jeanneau Fantasia 27 “Elan” gepoetst

Overigens alleen de romp gepoetst, de planning is om de olie te verversen, en de boot dan te water te laten en direct naar Stiens te varen. Stiens ? , yep, met de mast plat, en de kiel omhoog moet dat te doen zijn, en als de boot lekker dicht bij huis ligt, dan kan er in de avonduurtjes nog even worden geklust.

Eén reactie

  1. Elan en Sela lagen vlak bij elkaar afgelopen winter. Vroeg Otto al meer dan eens: waar blijft Johan eigenlijk ? Lees en zie dat het toch nog klaar is gekomen. Vaart naar Stiens lijkt mij geen probleem. Ik denk dat het haventje van Britsum sowieso te bereiken is. Via staandemastroute of via de Fonejacht naar Leeuwarden. In de Dokkumer Ee afslag links (bakboord), vlak voor Wijns, de Stienservaart in. In het haventje van Britsum is vast wel tijdelijk een plaatsje te vinden. Groeten vanuit een zonnig Portugal
    Jelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *