Te koop:Verkocht! Jouet Sheriff 600

Na vier vakanties met onze Jouet Sheriff zijn we toe aan iets groters, een jacht waarbij het creëren van een slaapplaats niet om een verbouwing vraagt en waar je staand kunt koken. Ambities dus! Wij hebben de Jouet Sheriff ervaren als een heerlijk beginnersbootje, ideaal voor een tweepersoons gezin en prima voor twee weken vakantie als je een beetje van kamperen houdt.

Onze Jouet Sheriff is inmiddels verkocht.

Wadzeilen

Boot en zeilen
Op de Friese Meren is dit maatje super en vergelijkbaar met de Foxjes die je tegenwoordig veel ziet (maar dan een stuk ouder en dus veel goedkoper). De zeilen zijn origineel en dus oud, maar ze staan er nog prachtig op en wij zijn er menigmaal mee boven onze eigen rompsnelheid (ca 5,5 knopen) uit gekomen. Wij hebben geen behoefte gehad om ze te vervangen, maar ze stammen uit 1970 (en de Genua uit 1971), net als de boot. Op Schiermonnikoog werden we zelfs nog aangesproken op het zeilgedrag van onze Jouet, hoe we het voor elkaar kregen om zo’n snelheid te maken met ons dopje!

Ons zeilgebied: Friese Meren, IJsselmeer, Waddenzee (wel goed rekenen en actuele kaarten gebruiken, want een Jouet Sheriff kan niet droogvallen).

Op deze website vind je meer informatie over de boot en foto’s van zowel binnen als buiten. Afgelopen winters (2008, 2009, 2010) is een nieuwe laag (Jotun zelfslijpende) antifouling aangebracht en heeft de boot op de kant gestaan. De romp moet opnieuw geverfd worden. Wij waren van plan hem grijs te verven (nieuw blik verf is aanwezig), maar dit is nu natuurlijk aan de volgende eigenaar. De vorige eigenaren hebben één componenten verf gebruikt en de boot gewoon netjes gerold, het is aan te raden dit net zo te doen.

De boot beschikt over een uitstekende, en zuinige 5pk Yamaha 2-takt buitenboord motor met zowel interne als externe (12 liter) tank, alle boekjes en papieren en gereedschapssetje zitten erbij, deze wordt met de boot verkocht en krijgt vooraf nog een onderhoudsbeurt.

De fokkeval en giekneerhouder zijn van 2010.

Accesoires
De boot heeft een RVS koker voor op de punt, met daarin een parapluanker, bijgeleverd wordt nog een 2de anker. Tevens zijn inbegrepen vier stootwillen, een RVS motorslot, brandblusser, veel landvasten en andere touwen, nieuwe afsluiters voor zelflozende kuip, een ankerbol, toeter, hoosblik, jerrycan, pikhaak, huik, RVS maststeunen voor winterstalling en evt een zgan chemisch toilet. De zeilen zitten nog in de originele zeilzakken

Interieur
Van binnen hebben we de boot in 2007 helemaal opgeknapt. De kajuit was van binnen blauw en is nu helemaal wit (epifanes monourethane lak), de kussens zijn volledig vernieuwd (dik koudschuim) en slapen heerlijk. De kussenhoezen zijn afneembaar en uitwasbaar. De stof is van zware kwaliteit voor meubels, ook geschikt voor caravans en boten. Dit wil zeggen dat de stof niet snel verkleurd in de zon. Het houtwerk is waar nodig (de keuken en de afsluiting van de punt) vervangen en allemaal opnieuw gelakt met jachtlak van Epifanes.

Daarnaast hebben we het oude keukentje vervangen door een nieuw RVS keukentje van Smev (2pits gas, en spoelbakje) en electriciteit ingebouwd. De kuip (buiten) en de kajuit (binnen) worden verlicht met ledverlichting. De boot is voorzien van een walstroom aansluiting, een 220v en 12v stopcontact in de boot, en heeft een gecomputer gestuurde acculader die de boordaccu (in bakskist) daarmee oplaadt.

Onze Jouet Sheriff is inmiddels verkocht.

Getagd , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *