Technische upgrade … eindelijk …

Mijn vorige bootje had ik volgepropt met electronica, gewoon voor de fun, en dan lowbudget alles aan elkaar knopen ongeacht van welk merk. Leuk om een winter mee te prutsen.

De huidge boot, die was echter nogal karig qua electronica, er zat wel een en ander op, maar niets leek met elkaar te kunnen communiceren.

Zo zat er buiten wel een GPS repeater display, maar die was defect, en alhoewel de windmeter en diepte/log combinatie wel NMEA output had, werd deze data nergens voor gebruikt.

Ook de stuurautomaat ( simrad TP30 ) kan NMEA gebruiken, bijvoorbeeld om op de windhoek of GPS koers te sturen ipv het kleine ingebouwde compasje. De DSC marifoon heeft een NMEA ingang, maar die werd tevens niet benut.

KORTOM, TIJD VOOR UPGRADE

Eerst maar eens kijken wat we aan elkaar kunnen knopen. Door toevoeging van een Multiplexer, buffer en een wifi module kan zometeen alles met elkaar “praten” , de bestaande GPS repeater wordt vervangen door een identiek, maar werkend exemplaar en ineens kan het bestaande setje veel meer dan voorheen.


En er zijn ineens leuke nieuwe mogelijkheden, al jaren heb ik een AIS transponder klaar liggen, en een Raspberry Pi met OpenPlotter ( en dus OpenCPN ) , diverse arduino’s met schermpjes etc … Wel lekker om zometeen gewoon alle data, zonder kabeltjes, op mijn Tablet/navigatie PC te zien, incl. AIS …

plan van aanpak :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *