2016: dertig mijl met een tijstop, van Spiekeroog naar Juist

Na de 70 NM van twee dagen eerder kunnen we alles aan. Spiekeroog is prachtig, maar de weersvoorspellingen zijn ongunstig. We treffen één dag redelijk goede zeilwind en willen een flinke slag terug naar het westen maken. De wekker gaat vroeg, erg vroeg. Even na zessen gooien we los. We maken, opzeilend met de Senang, een prachtige tocht naar Norderney, waar we een tijstop gepland hebben om te bunkeren. Zodra we verder kunnen, gaan we door naar Juist.

Het wordt een prachtige waddentocht. Met 1, 2, 3 …veeeeel zeehonden. Langeoog, Baltrum: we zeilen ze voorbij. Het is echt genieten en zorgen dat de kinderen elke keer op de juiste bank zitten. Die handige rondzit gaan we nog missen op een volgende boot.

Op Norderney vallen we met de neus in de boter: de ‘Tag der Seenotretter’ is in volle gang
De jachthaven ligt vol, maar we vinden een prima plekje voor een paar uren. Met de kids wandelen we naar de supermarkt vlakbij de veerhaven. Als we eind van de middag met hulp van de buren los gooien om verder te gaan, is de wind behoorlijk afgenomen. Gelukkig is Juist nu dichtbij. Het weer is prachtig en onze Else komt ook zowaar even lekker in de kuip zitten.

We zijn mooi voor zonsondergang op Juist, dat hebben we wel eens slechter getimed! Hier gaan we even een paar dagen vakantie vieren, we boeken in elk geval twee nachten en blijven misschien zelfs wel drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *