Einde vakantie

Tja, vrijdagochtend 16 augustus 2013, we worden wakker bij Gaastmeer, en spreken met schoonvader af dat die ons s’avonds rond 18:00 uur op zal halen bij de Galamadammen. Dus dit is definitief de laatste dag van de zeilvakantie, het zit er zo goed als op.

Maar wat zullen we de rest van de dag eens doen ? we bellen eens een rondje langs de familie, waaruit blijkt dat mijn neefje als fokkenist aan boord zit van een wedstrijdflits tijdens het NK. Deze wedstrijd is op de Sleattemermar, en daar ligt m’n zwager ook met hun Bav36, tevens blijken mijn ouders onderweg te zijn naar die plek.achteropdeelan

Een blik op de kaart doet ons besluiten ook eens die kant op te varen, lekker rustig, op alleen het fokje cruisen we richting de Sleattemermar, waar de wedstrijden zojuist zijn begonnen. We bezetten het enige vrije plekje aan de steiger bij badmeester Keimpe, en al gauw verschijnt ook de Agder van mijn ouders die de boot langszij parkeren.dutchsun_agder840ak_nkflits

agder_naast_fantasia27

Onverwacht liggen we dus met de halve familie naar een zeilwedstrijd te kijken. Helaas laat ons tijdschema het niet toe om hier lang te blijven, en vertrekken we halverwege de middag richting de Galamadammen, onderweg ruimen we de boot op en pakken we de spullen in. Rond 17:00 uur leggen we voor het eerst dit jaar aan op onze eigen ligplaats. Nienke maakt de boot schoon terwijl de kleine en ik de haven onveilig maken.

Omstreeks 18:00 verschijnt schoonvader op de steiger en sluiten we de boot af, de vakantie zit er op …

We hopen op nog een paar mooie weekenden, of tenminste een zondagje zeilen op de Fluessen, maar vooralsnog bestaat ook de kans dat dit daadwerkelijk de eerste en laatste zeiltocht van het jaar is, wat best een deprimerende gedachte is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *