seizoen 2019 ready to sail

Ready to sail

Laatste klusjes afgewerkt.

1- Scepterpot … Eindelijk is het me gelukt om zo’n rottige orginele scepterpot te bestellen uit Frankrijk, tsjonge jonge, alsof je 15 jaar terug in de tijd gaat, een fatsoenlijke webshop met dito betaalmethode kennens ze daar amper.
Maar goed, scepterpotje binnen, ouwe eraf, schoongemaakt, sikaflex eronder en plop … klaar … Scepter even uit de oude halen en in de nieuwe plaatsen … eh … hoe dan ? De oude scepter bleek muurvast te zitten, maar dan ook serieus muurvast … gasbranders, beitels, hamers, slijptollen …

2- Nieuwe scepter … Genoeg van het geklungel, zondagochtend naar een watersportzaak die open was, en nieuwe gekocht … plop in het potje en klaar … mooi …

3- Grootzeil … nou ja, die lap die van origine die functie moet vervullen dan, weer in de daarvoor bestemde rails geschoven, en de reeflijnen etc gemonteerd. Het schone huikje erover en dat is ook weer ready to sail.

4- Olie ververst, vorig jaar bij de Lidl al eens een mooi electrisch pompje gehaald, met een dun slangetje, die door de peilstok opening de olie zou moeten kunnen aanzuigen … Dat viel nog goed tegen, maar na een tijdje klungelen kwam de zwarte variant eruit, en heb ik deze vervangen voor een goudgele. Tevens het olie filtertje natuurlijk vervangen.


Kortom, ze kan technisch gezien varen … er zit nog geen fok op, omdat mijn rolfokhoes aan gort is gewaaid, maar goed … details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *