supersailstore.nl

UPGRADE : Nieuw grootzeil

Grootzeil       : Performance/ Semi-regatta – Tri Radial

Bij aankoop was al snel duidelijk dat het huidige grootzeil z’n beste tijd had gehad (understatement), eind 2017 met ca 5 bft op de waddenzee scheurde het zeil dan ook. De reperateur gaf al aan dat het uitstel van executie was, en het zeil meer dan “op” was.

Bij het zetten van het eerste rif springen de onderste leuvers uit de mastgroef, van enige vorm is geen sprake meer, en bij een windvlaag wil de boot eerst helling maken, daarna pas eventueel vooruit.

Bij het strijken van het zeil wordt helemaal duidelijk dat er geen enkele stijfheid meer in het Dacron zit, het zeil stort als een laken in elkaar.

Ik speurde daarom al tijden het internet af op zoek naar een tweedehandsje, dat is verre van ideaal, maar vast beter dan wat ik nu heb.
Tijdens deze speurtocht kwam ik er ook achter dat de maat grootzeil niet echt gangbaar is, de relatief korte giek is hier debet aan.

Door meerdere mensen werd mij aangeraden toch eens een offerte op te vragen voor een nieuw zeil, na wat speurwerk kwam ik al snel bij “www.supersailstore.nl” uit. Op een paar vragen die ik via de website stelde, kwam tot mijn verbazing al binnen enkele uren een goed antwoord.

De eigenaar van deze zeilmakerij had daarna de moeite genomen dit blog even door te lezen, en kwam een dag later met een paar goede adviezen. Kijk, dat geeft vertrouwen, niet direct een standaard zeiltje proberen aan te smeren, maar even doorvragen.

Toen ook nog bleek dat mijn zwager met hun voormalige Feeling 306di en huidige Feeling 416di ( te koop ) daar al naar volle tevredenheid een aantal zeilen heeft gekocht was de keus voor de zeilmaker snel gemaakt.

Vervolgens nog een aantal keren goed contact gehad over de details van de boot, verschillende metingen verricht, weer een paar aanpassingen, en gisteren de knoop door gehakt.

Supersailstore

Supersailstore.nl gaat mijn bootje voorzien van een prachtig nieuw grootzeil :


Doek:              Dacron

Materiaal         Challenge 7.11 Warp Drive Luff 11.25 foot: 3.30 cm

Snit:                Tri Radial –  Small panel layout

Oppervlakte:   20.4 m2  (leech roach 116%, licht uitgebouwd achterlijk)) 

Inclusief :        tell-tailes

                        Reef 2x

                        Alu Topplank

4x latten waarvan 2x doorgelat in top

RVS perskousen

trimlijn

Cunningham

Cambertstripes (Diepte strepen – blauw)

zeilzak

Getagd , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *