Vakantie 2019 Deel III

Ok, nu gaat het echt beginnen…. zaterdag 20 juli 2019 …

Vriendin met haar zoontje van 4, en ik met m’n 2 bengels richting Oostmahorn, kofferbak tot aan de nok toe vol, met tja, vooral kleding, je weet nooit wat je wel of niet nodig hebt en hoe het gaat lopen, dus werkelijk alles maar meegenomen ( voor de kids dan ).

Het doel was om direct maar door de sluis te varen en door te gaan naar Schiermonnikoog. Ook ditmaal weer met 2 bootjes …

Het tochtje naar Schier stelt niet veel voor, maar was voor mij mooi aanleiding om OpenCPN op m’n microsoft Surface aan te slingeren en voor het eerst echt de prachtige infrarood kaarten van de waddenzee te gebruiken en testen ..

Ik kreeg bij aankomst in de haven van Schier dan ook de vraag waar ik onderweg in godsnaam mee bezig was geweest, getuige mijn geslinger en het varen ver buiten de betonning.

Maar die kaarten, die zijn briljant, het was me direct duidelijk dat die veel lol op gingen leveren later in de vakantie.

De haven van Schier was druk, we lagen 4dik, wat niet heel praktisch is met 3 kids, maar ach, de volgende dag even het dorpje ingeweest, 2 uiteindelijk 2 nachtjes gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *