Vakantie 2019 Deel IV

Leuk zo’n eiland, maar doordat je 4 dik ligt, krijgen de kids niet echt de mogelijkheid de beentjes te strekken en te spelen.

Dus besloten richting het Booze Wiif ( lauwersoog ) of Boze WiFi zoals mijn zoontje het noemde, te varen. Dit kleine museum haventje hoort bij het grote vakantie park aldaar, en is van alle gemakken voorzien, en niet ongebelangrijk, heeft een enorme speeltuin en supermarktje … kortom perfect om even een paar nachtjes te blijven.

Woensdag was het tijd om m’n belofte aan m’n dochter in te lossen, namelijk een bezoekje aan Ameland en dan vooral aan “Piet Piraat” het restaurantje in de haven, voorzien van een indoor speeltuintje.

Er stond weinig wind, en het was bloedjebloedje heet, dus ’s ochtends overdreven vroeg de touwtjes los en alleen in de sluis geschut naar buiten, vervolgen op het dooie gemak via de Kuipersplaat ( zeehondjes spotten ) naar de Peassens rede en het Wierummerwad.

Daar geankerd en gelunched, en gewacht op Bo met haar Feeling 326di die dezelfde eindbestemming in gedachten had.

Vervolgens nog heerlijk gezeild en uiteindelijk in een supervolle haven van Ameland aangekomen, wederom 4 of 5 dik liggen dus …

Het bezoekje aan Piet Piraat was een schot in de roos, de kids hebben genoten, ondanks de bloedhitte.

We hadden het plan opgevat om de volgende dag met de bus naar het noordzee strand te gaan voor wat verkoeling, maar kregen s’ochtends reeds te horen dat een van de binnenste schepen rond het middaguur wou vertrekken … getver … dan kun je dus niet weg …

Dit deed me besluiten om dan ook maar gewoon de touwtjes los te gooien, en via het Smerig gat kalmpjes aan terug te varen richting Lauwersoog.

Hier kwamen de infraroodkaarten weer mooi van pas.

Na erg lang wachten bij de sluis waar het erg erg druk was, was ik compleet “gaar” , de dagenlange brande zon, hoge temperaturen, korte nachtjes, slechte slapen, het begon me erg op te breken, het erg lange wachten voor de schutting op een lege maag was de druppel.

Na de sluis de gashendel bovengemiddeld ver naar voren, en op de stuurautomaat recht naar Oostmahorn gevaren, ondertussen een paar tassen ingepakt met genoeg spullen voor 2 dagen.

In de haven stond de auto nog, zo kwam het dat we voor 20:00 gewoon thuis waren. Even een goede douche, normaal eten, en afkoelen in de schaduw. De volgende dag een zwembadje in de achtertuin en even bijkomen, blijkbaar even iets te veel zon en hitte op m’n kop gehad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *