Winter seizoen 2019/2020 … waaarr ???

Al op veel plekken gelegen met diverse boten … Wartena, Terherne, Akkrum, Galamadammen (was favoriet), Workum …

Door omstandigheden ( zocht winterstalling op route woon-werk ) afgelopen zomerseizoen in Terherne gelegen.

Het enorme voordeel is dat ik elke dag langs kon rijden, en dat op of nabij het Sneekermeer vaak wel bekenden te vinden zijn.

Ben er echter klaar mee, Sneekermeer is veeeeel te druk, Ijsselmeer en Wadden te ver weg, word gek van de muggen, en de haven zelf is niks aan. Al met al prima voor een motorboot, maar ik wil hier weg !

Ideetje ?

Afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik met veel plezier een aantal keren overnacht in jachthaven lauwersmeer, ik had eigenlijk geen faciliteiten etc verwacht in die “uithoek” , maar dat viel mij dus 200% mee, Esonstad, het toeristsche nepstadje, ligt immers ook op een steenworp afstand, met veel horeca en leuke dingen voor de kids als bijkomend voordeel.

Vaar de haven uit, en je zit direct op ruim, en diep, zeilwater , en nog beter, binnen een uur zit je op zout, met diverse bestemmingen en droogval mogelijkheden. Wat lijkt me dat heerlijk, gewoon even een dagje, of weekendje het wad op. ( of lang weekend Duitsland zelfs )

De afstand huis <-> boot is wel een “dingetje” maar tot mijn verbazing, blijkt het qua rijden eigenlijk even ver van huis (<40 minuten) dan mijn huidige ligplek. Helaas rijd ik niet dagelijks langs het lauwersmeer / Oostmahorn wat klusjes en toezicht lastiger maakt.

Ik wil het echter wel eens proberen, minimaal deze winter, maar waarschijnlijk ook voor volgend zomerseizoen eens in het uiterste noorden. Wel ver bij familie en vrienden verwijderd, dus een gezellig samenkomen op de Fryske Marren zit er niet meer in, daar tegenover staat echter een hele nieuwe ervaring en vaargebied.

Ik ben benieuwd, erg benieuwd …

( nu nog op zoek naar een Chinees diesel kacheltje, maar daarover later meer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *