Zuruck

De weersvoorspellingen waren unaniem : “twee dagen iets koeler weer, met stevige Oostenwind, daarna wisselvallig maar uitsluitend Westenwind”.

Tja, daar lig je dan, Oostelijker dan ooit, met nog tal van nieuw te ontdekken waddeneilanden voor je, maar ooit zullen we weer terug moeten, dus besloten we gezamelijk van Norderney naar Borkum te zeilen, daar te overnachten en daarna direct door te varen naar Lauwersoog.

DSC04486_2

Stevige bakstagwind, dus intensief zeilen, en opletten dat de giek niet onverwacht overkomt zetten. Het grootste deel opgezeild met zowel de Clever als de Feeling. Na een lange tocht in de miezer Borkum weer aangelopen, en voor het eerst deze vakantie de kuiptent opgezet. Ach, ook dat heeft z’n charme.

Dankzij de stevig wind nog een nieuw vakantierecord van 7.6 knp. (SOG) neergezet :

7komma6knopen

 

De volgende dag wederom een lange tocht over de 5 ondieptes richting Lauwersoog. Eerst nog twijfelen tussen de Zeehaven of toch door de sluis, uiteindelijk gekozen om toch het Lauwersmeer op te varen, en een prachtig plekje voor de nacht gevonden bij “het booze wiif”.

IMG_1029

Hier mede vanwege de grote speeltuin en vele voorzieningen een nachtje extra blijven liggen. Tevens hier afscheid genomen van de bemanning van de Clever voor wie de vakantie er op zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *