Het ijzeren zeil

Het volgende doel werd Ameland. Alhoewel we ook erg graag naar Schier wilden was het de meeste logische keuze om Schier over te slaan en direct naar Ameland te varen. Varen en niet zeilen, want de westenwind en stroming lieten slechts de mogelijkheid over om het grootste deel van deze lange tocht gebruik te maken van het “ijzeren zeil”.

Omdat ons bootje niet voorzien is van een overbemeten motorisering ( 9pk dieseltje ), duurde deze toch lang, sommige stukken amper 2 knopen op de GPS, maar het weer zorgde wel voor een mooie ruige waddenzee, en de kleine heeft meer plezier met het op de motor door grote golven beuken dan rustig op 1 oor aan de wind zeilen, getuige de af en toe geslaakte gilletjes en de grote glimlach.
Lauwersoog_ameland

Ameland, het eiland waar we vorig jaar een week moesten schuilen omdat het stormde, geen plezierige herinnering, deze keer was het ondanks dat het niet tropisch weer was goed te doen, en het restaurant van “Piet Piraat” is voor kids helemaal het einde. Voor onze kleine met een ‘bellenblaasobsessie’ helemaal gezien ze na het eten een nieuwe bellenblaas als kadootje kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *