Vakantie 2016: naar huis #roundup

Borkum – Lauwersoog – Leeuwarden – Sneekermeer – thuishaven.

Het is woensdag 3 augustus 2016. De tocht van Borkum naar Lauwersoog is slechts voor hele kleine stukken te bezeilen, het is guur. We hebben deze route inmiddels al vele keren gevaren en dit was beslist niet de mooiste keer. Eenmaal door de sluizen bij Lauwersoog, terug op zoet water, voelt het een beetje alsof de vakantie al voorbij is. We overnachten bij het Booze Wijf en gaan dan door naar Leeuwarden. Nog net op de valreep komen we door de Noorderbrug en vinden we een plekje in de Prinsentuin. Het blijft vreemd om zo dicht bij huis te zijn tijdens de vakantie en in mijn zeilkloffie door Leeuwarden te lopen. Na een nacht in de Prinsentuin gaan we weer door. Bij de Jumbo aan de Sneekertrekweg doen we boodschappen voor de laatste twee dagen van onze vakantie. Dan varen we door naar Sneek, waar de Sneekweek start.

Vol! Stad dicht
Als we Sneek aan het eind van de dag binnen varen, komen we een een versperring tegen. Sneek ligt dicht! “Wij willen door naar IJlst”, proberen we nog, maar nee: onverbiddelijk. Sneek is vol. Goed, het is misschien ook niet heel erg dat we met onze twee jachten met kleine kinderen aan boord niet in het centrum van Sneek liggen tijdens de opening van de Sneekweek. We zoeken een mooi slootje op aan het Sneekermeer. Waar de verbazing groot is dat die twee grote zeiljachten de kade kunnen bereiken, blijft leuk dat midzwaard.

De volgende ochtend zijn zowel de Senang als onze Elan al vrij snel ingepakt. We nemen afscheid en varen terug naar de thuishaven. De vakantie zit er op!

 

Roundup: de vakantieblogs op een rij

3 – 6 augustus 2016: Borkum – Lauwersoog – Leeuwarden – Sneekermeer – thuishaven #roundup

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *